Logo Filip Butaye
Architectuur

Aanleg

Onderhoud

Tuinverlichting

Tuinmeubilair

Boomschors

Vijvers/zwemvijvers

Jacuzzi's

Wat we doen

Boomschors

Waarom boomschors
Bent u het moe om onkruid te wieden?
Houdt u niet van sproeistoffen tegen onkruid?
Geniet u graag van uw tuin?
Dan is boomschors wellicht iets voor u.

Als u boomschors in een laag van 8 à 10 cm dik aanbrengt op een onkruidvrije bodem dan bent u voor een lange periode vrij van onkruid.
Bovendien houdt de boomschors uw bodem in de zomer ook nog langer vochtig.
's Winters worden uw wortels zelfs beter beschermd tegen strenge vorst door een laag boomschors.

Om te weten hoeveel schors u nodig heeft moet u weten dat u schors best 8 à 10 cm dik legt. Als u nu de oppervlakte van het te bedekken stuk tuin berekent dan kan u dit door 10 delen (voor 10 cm) en dan bekomt u de benodigde hoeveelheid in m³.
bv.: 100 m² tuinborder delen door 10 = 10 m³ boomschors nodig
Gaat u de schors maar 8 cm dik leggen dan deelt u de oppervlakte gewoon door 12.50 en bekomt u zo de benodigde hoeveelheid in m³.
Bij een laag van 8 cm is de kans dat er nog af en toe een onkruidplantje door de boomschors groeit groter dan wanneer u 10 cm legt.
Een laag van 8 cm is wel voldoende als u in een streek zit met zware klei- of zandleemgrond. In zandgrond of humusrijke grond kiemt onkruid nog veel sneller dan in de zwaardere grond, vandaar dat wij hier 10 cm aanbevelen.

Wij leveren fijne boomschors aan zeer interessante prijzen.

Sylsvesterschors is boomschors van de Pinus Sylvestris (grove den met de lange naalden) en is afkomstig van BelgiŽ, Luxemburg of Frankrijk.
Van uitzicht is deze schors lichtbruin en dus lichter van kleur als de dennenschors. En dit geeft een mooier uitzicht tussen de aanplantingen. Deze schors wordt dan ook het meest genomen door de betere tuinaanlegger.

Dennenschors is boomschors van verschillende soorten Pinus Epicea (sparren en lorken) en is afkomstig uit de Belgische Ardennen.
Filip Butaye
Tuinarchitectuur
Sint-Joris-Weertstraat 6
3050 Oud-Heverlee
Tel.: 016 38 92 46
Copyright © 2023 door Filip Butaye. Webdesign door FW4.